WWW.MOJETELOMOJEVOLBA.CZ

pátek 31. ledna 2020

Vyprazdňování

 


Začali jste se stravovat zdravě a vyprazdňujete se častěji? Gratuluji, i to je známka toho, že jste na dobré cestě. Ručička na váze není jediným ukazatelem, jsou daleko důležitější věci než kilogramy. Toto je jedna z nich.
Možná jste před tím chodili na wc jednou za 4 dny, teď najednou musíte denně. Je to tím, že jste začali jíst pravidelně, větší porce, dodáváte tělu více "materiálu", vlákniny, takže logicky se to musí projevit i na Vašem vyprazdňování.
Čím více je naše potrava průmyslově zpracovaná a čím více obsahuje různých konzervantů a náhražek, tím déle ji naše tělo zpracovává a tráví. Proto při nezdravém způsobu stravování chodíme na wc i jednou za 4 dny. To ale rozhodně není správné.
Každý máme jiné trávení, takže těžko radit, co je ještě v normě a co už ne. Obecně lze ale říci, že pokud chodíte i 2x denně na velkou, vše je v pořádku. Naopak, pokud nejdete alespoň 3x za týden, už to značí problém. Znovu ale podotýkám, že vyprazdňování je vždy individuální.

Pokud Vás trápí plynatost, nadýmání nebo křeče v břiše, může to být způsobeno tím, že jídlo jíte v rychlosti, ve stresu a spolu se sousty polykáte i vzduch, který pak vevnitř dělá neplechu. Stejně tak na vině mohou být i bublinkové nápoje. Zkuste si na jídlo udělat čas, sednout si a v klidu se najíst.
Skutečně je v normě, že po změně jídelníčku najednou navštěvujete onu místnost častěji.Pokud však trpíte zácpou nebo průjmem, nebo máte-li s vyprazdňováním jakékoliv jiné problémy, měli byste svůj problém řešit co nejdříve s lékařem.