WWW.MOJETELOMOJEVOLBA.CZ

úterý 16. února 2016

Recenze: Intenzivní intervalový trénink pro ženy

HIIT je poslední dobou velice populární a tak se není čemu divit, že se na světlo světa dostávají i knihy věnující se tomuto tématu. A dámy, dnes tu mám jednu stvořenou přímo pro nás. :)

Autor: Sean Bartram
Počet stran: 224
Cena: 299 Kč
Nakladatelství: Ikar



Obsah knihy: Na začátku nás jistě potěší kapitola věnovaná návodu, jak vlastně s knihou pracovat. Následují základní informace o HIIT, jaký je rozdíl mezi HIIT a kardiem, výhody HIIT tréninku i jak cvičit dostatečně intenzivně. 
Nechybí ani stránky věnovaná jídle, jak se najíst před cvičením a po něm, ale i jak se stravovat během celého dne. Dozvíme se, jak se správně změřit a jak zůstat motivovaný prostřednictvím tzv. chytrých cílů, i jaká výbava je nutná na HIIT trénink.
Pak už následují kapitoly věnované přímo cvičení. Celá kniha vznikla jako příprava roztleskávaček týmu Colts pro focení kalendáře, cviky jsou tedy zaměřeny na svaly, které chce mít většina žen vyrýsované a sexy. Kniha obsahuje celkem 50 sestav, při čemž každá sestava má 3 stupně obtížnosti - pro začátečníky, středně pokročilé a pokročilé. Dohromady zde najdeme 60 jednotlivých cviků s detailním popisem a fotkami se správným provedením. Cviky jsou rozděleny do 4 kategorií - kardio, paže a trup, střed těla a nohy.
Kniha nabízí i HIIT programy, které jsou sestaveny na dobu 3 - 28 dnů a nabízejí pevný harmonogram, podle kterého se cvičí HIIT sestavy. Jako bonus jistě oceníme i rady zkušeného trenéra pod čarou.

Můj názor:
Kniha obsahuje základní informace, které jsou potřeba ke cvičení HIIT. Vše je psáno velice jednoduše a srozumitelně. Samotné cviky jsou rozděleny podle obtížnosti, takže kniha je vhodná jak pro úplné začátečníky, tak i zkušenější. Díky detailnímu popisu a fotkám není nutné se obávat špatné ho provedení cviku. Programy a sestavy jsou skvěle propracované, nemusíte sami nic vymýšlet, pouze jedete podle stanoveného plánu. Když se pustíte do cvičení, zjistíte, že i když to podle obrázku a popisu vypadalo jednoduše, jste propocení až na kost. A o tom HIIT je! Pokud tedy hledáte návod, jak si dát pořádně do těla nebo se potřebujete rychle zbavit nějakého toho tuku, pak Vám tato kniha nesmí chybět! :)

Pokud Vás kniha zaujala, můžete si ji objednat zde