WWW.MOJETELOMOJEVOLBA.CZ

pondělí 21. června 2021

Pohyb


Člověk byl stvořen k pohybu. Bohužel moderní doba nabízí různé vymoženosti jako počítače, televize, automobily, sedavé zaměstnání, což se zprvu může zdát pohodlné, avšak brzy se začnou objevovat problémy jako bolesti zad, přibírání na váze, špatné držení těla, atd.

Víte, že muž by se měl hýbat min 5 hodin týdně a žena dokonce 12 hodin týdně? Myšleno pohyb jako přirozený každodenní pohyb, ne cvičení. Každý řeší, jak často cvičit a co cvičit, ale nějaká hodina ve fitku vás nezachrání, pokud zbytek týdne budete každý den trávit u pc, v autě a večer u tv. Myslete na pohyb komplexně, den má 24 hodin, tak kolik času z toho strávíte pohybem? Schválně se nad tím zkuste zamyslet.
Byli jsme stvořeni k pohybu, naše těla jsou uzpůsobena k pohybu a tím nejpřirozenějším pohybem pro nás je chůze. Prostě jen choďte. Nejezděte autem, nepoužívejte výtah, každý krok se počítá. Choďte na procházky, na výlety, nepřemýšlejte, jak nejít tak daleko, ale jak jít ještě dál.
Mimochodem, děti by měly pohybem trávit min 25 hodin týdně, což třeba dříve nebyl problém, sama si pamatuju, jak jsme dětství trávili venku, na zahradě, na ulici, na hřišti, ale dnešní děti mají herní konzole a tablety, takže jim je doma líp. Motivujte své děti k pohybu, jděte jim příkladem, berte je na procházky a na výlety, choďte s nimi na hřiště, ať co nejvíce času tráví venku v pohybu, ne sezením.
Nepočítejte si kroky, jak je teď velmi populární, ale čas, který pohybem strávíte. Porovnejte si čas, kdy sedíte a čas, kdy jste v pohybu. Nemusíte skákat přes švihadlo nebo zvedat činky, stačí jen nesedět a přirozeně se hýbat. 
Moje Tělo - Moje Volba