WWW.MOJETELOMOJEVOLBA.CZ

čtvrtek 4. srpna 2016

Recenze: Alpro produkty

Dnes přicházím s recenzí na produkty Alpro. Tuto značku asi netřeba představovat, je velice rozšířená a oblíbená, o čemž svědčí i více jak milion a půl fanoušků facebookových stránek. Firma nabízí oblíbené produkty čistě rostlinného původu. Měla jsem možnost některé z jejich výrobků ochutnat, tak pojďte mrknout. 



Představení: Firma Alpro je průkopníkem stravování založeného na rostlinné bázi. Produkty rostlinného původu vyrábějí již více než 30 let a najdeme mezi nimi nápoje, dezerty, rostlinné alternativy jogurtů a smetany z kvalitních sójových bobů, mandlí, ovsa, kokosu, rýže a lískových oříšků. 

Alpro dezerty čokoláda a kokos - jsou 100% rostlinné, mají přirozeně nízký obsah tuků, neobsahují umělá barviva ani konzervanty, jsou bezlaktózové.

Složení: Pitná voda, cukr, loupané sójové boby (6,1%), zahušťovadla (modifikovaný kukuřičný škrob, carragenan), kakaový prášek se sníženým obsahem tuku (2,0%), čokoláda (1,0%) (cukr, kakaová hmota, kakaový prášek se sníženým obsahem tuku, přírodní vanilkové aroma), uhličitan vápenatý, regulátor kyselosti (hydrogenfosforečnan draselný), aroma, mořská jedlá sůl, vitaminy (riboflavin (B2), B12, D2).

Můj názor: na první pohled zaujme nádherná vůně a jemná krémová konzistence. Dezert je sladký, chuťově výtečný. Ačkoliv vyznavačům zdravého stravování bez cukru se může tento dezert zdát ne úplně v pořádku, tak stejně jej mohou využít jako občasné hřešení nebo při cheat day. 


Tvarohový Alpro dortík



Kokosové nápoje - jsou 100% rostlinné, mají nízký obsah tuků, neobsahují umělá barviva ani konzervanty, jsou bezlaktózové, zdroje vápníku a vitaminů B12 a D, lze podávat teplé i vychlazené.

Složení: Pitná voda, kokosové mléko (5,3%) (kokosový krém, pitná voda), rýže (3,3%), fosforečnan vápenatý, stabilizátory (karagenan, guma guar, xanthan), mořská sůl, vitaminy (B12, D2), aromata.

Můj názor: Kokosové mléko je velmi oblíbené mezi vyznavači zdravého životního stylu, skvělá rostlinná náhrada za živočišné kravské mléko. Já sama ho využívám prakticky denně na různé smoothie nebo na pečení. 


Alpro Smoothie




Mandlové nápojejsou 100% rostlinné, mají nízký obsah tuků, neobsahují umělá barviva ani konzervanty, jsou bezlaktózové a bezlepkové, zdroj vitaminů E, D2 a B12, lehce stravitelné.

Složení: Pitná voda, cukr, mandle (2%), fosforečnan vápenatý, jedlá mořská sůl, stabilizátory (karubin, guma gellan), emulgátor (slunečnicový lecitin), vitaminy (riboflavin (B2), B12, E, D2).





Alpro Smoothie

Můj názor: Mandlové mléko jsem měla poprvé a musím říct, že mi moc zachutnalo. Určitě ho budu střídat s kokosovým, které ale u mě rozhodně vede (miluju kokos na všechny způsoby). Rostlinná mléka jsou skvělou alternativou nebo alespoň doplňkem do jakéhokoliv jídelníčku, u mě už mají své nezastupitelné místo.



Rostlinné varianty ke smetaně - jsou 100% rostlinné, lehká konzistence s bohatou chutí, lehce stravitelná, bezlaktózová, bez živočišných tuků, zdroj vysoce kvalitních bílkovin.

Složení: Pitná voda, slunečnicový olej, loupané sójové boby (4%), cukr, emulgátor (estery sacharózy s mastnými kyselinami), stabilizátory (xanthan, guma guar, karagenan), mořská sůl, aroma.


Můj názor: Rostlinné smetany jsou naprosto jedinečné, skvěle se s nimi pracuje, použít je můžete jak na vaření, tak i pečení a hotový pokrm bude vždy báječný ( pokud ho tedy nepřipálíte... ). 

Recepty: 
Tvarohovo-kokosový dort 
2 vaničky tvarohu, 1 Apro kokosový dezert, 4 lžíce Alpro kokosového mléka, 2 banány, 2 vejce, 1 vanilkový pudink, půl hrnku kokosu, ovoce

Banány rozmixujeme a přidáme tvarohy, Alpro dezert, Alpro mléko, vejce, pudink. Vše smícháme a vlijeme do formy, kterou jsme si vyložili pečícím papírem. Navrch dáme ovoce podle chuti a pečeme v troubě při 170 stupních zhruba 30 minut. 

Avokádový koktejl
půlku avokáda, půlku banánu, Alpro čokoládový dezert, 200ml Alpro kokosového mléka, 1 lžíce proteinu ( já mám čoko-kokos )

Všechny ingredience rozmixujeme a pochutnáme si.