WWW.MOJETELOMOJEVOLBA.CZ

úterý 2. srpna 2016

Recenze: Kniha Vařit či nevařit?

Dnes mám pro vás recenzi na novou kuchařku se zajímavým názvem Vařit či nevařit? O čem asi bude? Pojednává o výhodách a nevýhodách vaření si doma a stravování se po restauracích? Nebo snad přináší informace ze světa živé raw stravy? Pojďme to zjistit. 








Počet stran: 128
Cena: 228 Kč
Počet receptů: 108

Autor: Renata, Martin a Martin jr. Třešňákovi

Obsah: V předmluvách knihy se dozvíme, co to vlastně raw strava je, jaké jsou její výhody i zkušenosti těch, co se tímto způsobem již nějakou dobu stravují. Následují stránky plné rad a tipů, jak s knihou pracovat, jak je to se solením a slazením jídel, i jaké přístroje je dobré mít doma pro přípravu syrové stravy.
Pak už následují samotné recepty, které autoři připravovali na kurzech živé stravy v letech 2013-2016,  rozdělené do jednotlivých kapitol: Smoothies, Polévky, Pomazánky, Sladká jídla, Hlavní chody, Saláty, Dezerty, Zmrzliny, Marmelády a další. Každý recept obsahuje vždy rozpis ingrediencí, detailní postup přípravy a barevné foto hotového pokrmu.
Na samotný závěr knihy se dozvíme příběh autorů rodiny Třešňákových, jak se k raw stravě dostali a proč se rozhodli vydat tuto knihu. 



Můj názor: V prvé řadě musím říct, že tato kniha skvěle demonstruje rčení "V jednoduchosti je krása". Kniha je psána srozumitelně, jednoduše, recepty jsou snadné, vhodné i pro "nekuchaře" a grafické zpracování knihy je velmi příjemné. Fotky hotových jídel jsou úchvatné, nad některými budete kroutit hlavou a říkat si:"Opravdu to není uvařené/upečené?" I když třeba nepatříte mezi vyznavače živé stravy, věřím, že vás tato kniha přiměje (stejně jako mě) něco živého si ukuchtit. Vyzkoušejte a uvidíte. 


Ukázka z knihy k nahlédnutí zde.


Pokud i Vás kniha zaujala, můžete si ji koupit zde.