WWW.MOJETELOMOJEVOLBA.CZ

pondělí 20. března 2017

Recenze:Projezte se k novému tělu (Aneb hladovění nikam nevede)

Dnes přicházím s recenzí na novou knihu Projezte se k novému tělu (Aneb hladovění nikam nevede), která vyšla před týdnem. Měla jsem totiž možnost mít jí ještě před spuštěním prodeje, za což jsem nesmírně ráda, protože teď můžu machrovat. 😜Ne, vážně. Dostala jsem ji dřív, abych vám teď mohla sdělit, o čem je a vy se tak mohli snáze rozhodnout. Takže o čem že tedy je?😊


Autor: Pavel Walek a Josef Tóth 

Vazba: Pevná

Počet stran: 268

Cena: 349 Kč

Obsah knihy: 
Kniha je rozdělena do sedmi kapitol, které pojednávají o úspěších a neúspěších hubnutí a stejně jako v první knize, i zde najdeme 30 zdravých receptů.
Hned na začátku nám autoři shrnou současné trendy v hubnutí a jejich důsledky na naši psychiku a tělo. Prozradí nám, proč jsou vlastně všechny diety k ničemu, jak pracovat se svou vůlí, jak jí posílit, i jak se vyvarovat nejčastějších chyb. Vysvětlí, proč všechny ty detoxikace, hladovky a diety škodí našemu tělu a zároveň poradí, jak na to jít správně, jak získat trvalé výsledky. Následují detailní informace o fungování metabolismu, kde zjistíme, co vše ho ovlivňuje, zda genetika skutečně má vliv na naší obezitu.
V této kapitole také přijdeme na kloub velice častým problémům se štítnou žlázou - skutečně se můžeme "vymlouvat", že za naší nadváhu může porucha štítné žlázy? A jak vlastně hormony ovlivňují fungování našeho těla potažmo naše hubnutí/přibírání?
Autoři nám také odpoví na věčnou otázku "být či nebýt", pardon, "počítat či nepočítat."😉 A nechybí ani rozsáhlé odpovědi na další velmi časté dotazy typu co dělat, když se hubnutí zastaví nebo jak se zbavit nafouklého břicha.
Na závěr nás čekají bonusová témata, která jistě ocení každý fitness nadšenec. Pánové nám postupně blíže představí dvě metody stravování a zhodnotí jejich výhody a nevýhody: IFYM (If it fits your macros) a  IF (Intermittent fasting). 
Kniha obsahuje také 30 bonusových receptů, které obsahují  rozpis ingrediencí, detailní postup a barevné foto hotového pokrmu. Na konci knihy najdeme informace o studiích, na které se autoři v knize odkazují. Ke knize získáme i dárek navíc :ebook Jak získat břicho snů. 

Můj názor:
Přiznávám se bez mučení, že na knihu jsem se těšila a neustále otravovala autory otázkou "kdy už?"😎 Jistě ještě všichni máme v živé paměti první knihu autorů Co vám výživoví poradci neříkají. Mnohdy se stává, že druhé a další díly už nejsou tak dobré jako ty první. To ale rozhodně není tento případ. Kniha je psána čtivě, srozumitelně a pojednává o aktuálních tématech ve světě fitness. Jsem moc ráda, že se pánové tentokráte zaměřili i na psychologii, protože ta hraje při hubnutí obrovskou roli a musím říct, že zrovna toto téma je v knize moc pěkně rozebráno.
Celá kniha od začátku do konce pojednává o zajímavých věcech a problémech, které mnozí z nás při hubnutí denně řeší. Předává nám tedy jakýsi návod, jak tyto problémy vyřešit, jak se orientovat džungli zdravého životního stylu, na co se zaměřit a co naopak úplně vypustit. Jako vždy je vše, co v knize tvrdí, podloženo aktuálními studiemi, za což jsem nesmírně ráda, protože to není jen o názoru daného autora a "jedna babka povídala", ale vše je podložené řadou studií. 
Takže máte na výběr, buď můžete sami pátrat po aktuálních informacích, prolézat zahraniční weby a překládat a překládat. Nebo si prostě koupíte tuto knihu, kde už máte vše po kupě a hlavně v češtině. Volba je na Vás. 😉

Pokud i Vás kniha zaujala, můžete si ji pořídit v eshopu Fitstore

První knihu Co vám výživoví poradci neříkají (recenze) si můžete s dopravou zdarma pořídit zde.


Autor: Pavel Walek a Josef Tóth 

Vazba: Pevná

Počet stran: 268

Cena: 349 Kč