pondělí 16. prosince 2013

Linecké neslepované cukroví

Ingredience: 
210 g hladké špaldové mouky, 170 g másla, 2 žloutky, 60 g třtinového cukru nebo sirup z agáve, kůra z chemicky neošetřeného citronu

Postup:
Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, které necháme aslespoň 2 hodiny ( nejlépe však přes noc ) uležet v lednici. Poté vyválíme těsto zhruba 3 mm silné a vykrajujeme různé tvary. Pečeme v troubě na plechu s pečícím papírem při 180 stupních asi 8 minut do růžova. Den před Vánoci namáčíme v čokoládě a můžeme i obalit v kokosu.

Moje zkušenost:
Já sama linecké moc nemusím, je na mě až moc sladké. Proto dělám linecké neslepované, tedy vlastně jen linecké těsto, ale neslepuji marmeládou, ale namáčím v čokoládě a obaluji v kokosu. Vypadá i chutná výborně, vyzkoušejte.

                                       Takhle vypadá výsledek
                                        (pak dodám svou fotku )

1 komentář:

  1. Hezky se povedly :-) My občas linecké mažeme nutelou a namáčíme do nasekaných ořechů a až pak namáčíme do čokolády, to je tepr dobrotka :-)

    OdpovědětVymazat