Ingredience:
210 g hladké špaldové mouky, 170 g másla, 2 žloutky, 60 g třtinového cukru nebo sirup z agáve, kůra z chemicky neošetřeného citronu
Postup:
Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, které necháme aslespoň 2 hodiny ( nejlépe však přes noc ) uležet v lednici. Poté vyválíme těsto zhruba 3 mm silné a vykrajujeme různé tvary. Pečeme v troubě na plechu s pečícím papírem při 180 stupních asi 8 minut do růžova. Den před Vánoci namáčíme v čokoládě a můžeme i obalit v kokosu.
Moje zkušenost:
Já sama linecké moc nemusím, je na mě až moc sladké. Proto dělám linecké neslepované, tedy vlastně jen linecké těsto, ale neslepuji marmeládou, ale namáčím v čokoládě a obaluji v kokosu. Vypadá i chutná výborně, vyzkoušejte.☺
Takhle vypadá výsledek☺
(pak dodám svou fotku )
pondělí 16. prosince 2013
Linecké neslepované cukroví
by
Unknown
on
prosince 16, 2013