WWW.MOJETELOMOJEVOLBA.CZ

úterý 4. září 2018

Recenze: Kniha Život bez hormonální antikoncepce

Dnes přicházím s recenzí na velice zajímavou knihu Život bez hormonální antikoncepce. Už podle názvu je asi jasné, o čem pojednává. Téma hormonální antikoncepce je dnes hodně aktuální, HA je mezi ženami hojně rozšířená, má však také spoustu odpůrců. Tak pojďme nahlédnout do zákoutí farmacie a ženského cyklu a udělejme si vlastní názor.

Kniha Život bez hormonální antikoncepce vyšla jak v tištěné, tak i v elektronické podobě.



Obsah: Kniha je rozdělena do tří částí: Skutečné příběhy žen a jejich zkušenosti s antikoncepcí, Co na antikoncepci říkají odborníci a Přirozený návrat k sobě samé. 
Jednotlivé příběhy skutečných žen nám ukáží autentické zkušenosti s HA, od začátku jejího užívání přes různé změny a problémy, které s sebou HA přináší, až po procitnutí, pochopení a uvědomění si. 
Následují stránky s názory různých odborníků jako třeba Margit Slimáková, Ludmila Lázničková nebo Mudr. Barbora Müllerová. Dozvíme se, jaké negativní účinky HA má, jak to vlastně funguje nebo spíš nefunguje v našem zdravotnictví, proč se HA předepisuje jako na běžícím páse a získáme i pohled z farmaceutického hlediska. 
V poslední části knihy zjistíme, jak znovu obnovit hormonální rovnováhu v těle a obdržíme i recept na ženskou sílu. 
Můj názor: 
Kniha je psána ženami pro ženy. Je to jakýsi ucelený návod s kompletními informacemi, které se nám bohužel při prvním předepsání antikoncepce nedostanou. Je to strašně jednoduché: přijdete ke gynekologovi, řeknete Já chci antikoncepci, on vezme tužku, podepíše recept a hotovo. Nějaké informace? Nějaké podrobnější vyšetření? Kdepak. Co na tom, že máte poruchu srážlivosti krve, o které ale v tuto chvíli ještě nevíte, antikoncepce se však postará, abyste se o ní brzy dozvěděly, to se nebojte. Je smutné, že informace musíme získávat z jiných zdrojů než je zdravotnictví a náš lékař, ale díky bohu za ně! Jsem nesmírně ráda, že takováto kniha existuje, že nabízí ucelený pohled na téma hormonální antikoncepce a že se nejedná pouze o subjektivní názor autora, ale že je v ní zakomponováno několik odborných názorů, stejně tak i osobních zkušeností řady žen. Nic Vám nepodsouvá, nevnucuje, je jen na Vás, co si z toho vezmete, co Vám kniha dá. Každá dívka/žena by ji měla mít ve své knihovně. Protože po jejím přečtení už se na antikoncepci nebudete dívat jen jako na jednoduchou a pohodlnou ochranu před otěhotněním. Nechte si otevřít oči a také zjistěte, co vše se za těmi malými pilulkami skrývá....