úterý 29. listopadu 2016

Konference Food 21

V neděli se konal druhý ročník konference Food 21 a já jsem měla možnost se zúčastnit. Zatím jsem stále plná dojmů a ráda bych se o ně s vámi podělila.




Food 21 je největší výživová konference o výživových trendech 21. století. Letos se konala už podruhé a rozhodně ne naposledyKdyž mě hlavní organizátorka konference Ing. Michaela Výtisková kontaktovala a nabídla účast, nemohla jsem odmítnout. Přednášky předních českých odborníků o současných výživových trendech spolu s osobními příběhy několika známých osobností zaručovaly skvělý program od začátku do konce a pomyslnou třešinkou na dortu byla ochutnávka zdravých pokrmů ve stylu paleo, raw, bio, vegana  dalších.  Na neděli 27.11. jsem se těšila jak malé dítě, protože to pro mě byla úplně první veřejná akce týkající se výživy a hlavně taky první akce po hooodně dlouhé době strávené doma s dětmi na mateřské.🙌Vyrazila jsem vstříc našemu hlavnímu městu a tajně doufala, že já, holka z maloměsta, se neztratím ve velkoměstě a dorazím na místo určení. Cesta vlakem naprosto bez problémů, cesta metrem v jednu chvíli byla trošku napínavá a závěrečné hledání místa konání trošku problémové bylo, ale to, že jsem přes jeden přechod pro chodce šla asi 4x během 20 minut přece ještě neznamená, že jsem se ztratila....😎 Důležité je, že jsem na konferenci dorazila (i když se zpožděním).😏 
Konference se konala v luxusních prostorách hotelu Grandior, samozřejmostí byla šatna pro odložení svršků, takže jsme přednášky nemuseli obíhat v kulichu a v zimní bundě. Nejprve bylo nutné se zaregistrovat, dostali jsme poznávací náramek Food21 a welcome drink Mladý kokos. Poté jsme si šli prohlédnout stánky se zdravými dobrotami, kde nám byly všechny produkty ochotně představeny a měli jsme možnost vše i ochutnat. Když jsme se nabažili a nakrmili, odebrali jsme se do konferenčního sálu, kde probíhaly přednášky. Program byl skutečně bohatý a celou akci navíc moderoval skvělý Jan Tuna, který se postaral i o zábavu. Přednášek bylo několik, namátkou bych zmínila přednášku profesorky Anny Strunecké, kde nám prozradila, jak výživou předejít cukrovce a dalším civilizačním nemocem, Ing. Vít Syrový nás zase uvedl do tajů potravinářského průmyslu a poradil, na co se soustředit při nakupování potravin a Dr. Hana Střítecká uvedla na pravou míru vliv éček na zdraví člověka. O svůj osobní příběh se s námi podělily dvě dámy, Zdeňka Pohlreich a Hanka Kynychová, které ochotně zodpovídaly zvídavé dotazy.
Na závěr jsme získali certifikát o absolvování a tašku plnou letáků a vzorečků od sponzorů. Z celé konference mám velmi příjemný pocit, přednášející byli velmi milí a ochotní, dozvěděli jsme se spoustu zajímavých informací a osobních zkušeností a měli jsme možnost ochutnat řadu výtečných zdravých pokrmů. Jsem ráda, že jsem se mohla zúčastnit  a už teď se těším na další ročník.😊


Na závěr bych vám doporučila mrknout se na přednášky z květnové konference, které najdete online zde. Dozvíte se v nich, zda je lepek skutečně nebezpečný pro všechny nebo jak poznat, který výživový směr je vhodný právě pro vás. 

Certifikát o účasti

Vzorečky a letáky od sponzorů


Facebook: https://www.facebook.com/konferencefood21/

-----------------------------------------------------------------------------




Žádné komentáře:

Okomentovat