WWW.MOJETELOMOJEVOLBA.CZ

pátek 14. listopadu 2014

Recenze: Osobní váha Tanita BC 545N

V dnešní recenzi Vám blíže představím osobní váhu Tanita BC 545N z eshopu osobni-vahy.cz. Tento eshop provozuje firma Medivital Centrum s.r.o., která se specializuje na produkty japonské firmy Tanita. Tanita, to je záruka kvality - kvalitní osobní váhy s tělesnou analýzou, které jsou určené jak pro běžné užití v domácnosti, tak i v medicíně nebo fitness světě. 


Tato váha byla navržena pro sportovce ke zhodnocení vlivu jejich tréninku na celkovou tělesnou kompozici. Tento unikátní produkt dává individuální výsledky pro každou z pěti částí těla - obě paže, nohy a trup. Součástí dodávky jsou baterie a samozřejmostí je i český manuál. Záruka je poskytována na dobu tří let. 

Funkce: 
Váha má paměť pro pět osob. Rozlišuje dospělý mód, dětský mód a atletický mód. Váha dokáže změřit tyto hodnoty: 
* procento podílu tělesného tuku - automaticky porovnává procento tuku s procentem tuku zdravého člověka ( stanoveno světovou zdravotnickou organizací )
* procentuální podíl tělesné vody - určuje celkové množství tekutiny v lidském těle vyjádřené jako procentní podíl její celkové hmotnosti
* BMR - tato funkce ukazuje hodnotu minimální energie, kterou tělo potřebuje v klidném stavu, aby mohlo normálně fungovat
* metabolický věk - ukáže Vám průměrný věk, kterému náleží Váš metabolismus. Jestliže je Váš metabolický věk vyšší než Váš skutečný věk, znamená to, že musíte zlepšit Vás bazální metabolismus
* podíl svalové hmoty - ukazuje hmotnost příčně pruhovaných i hladkých svalů, včetně vody v nich obsažené
* viscerální tuk - tato funkce ukazuje množství útrobního tuku ( tuk v břišní dutině ) v těle 
* hodnocení fyzické kondice - porovná Vaše složení těla tím, že porovná tělesný tuk a svalovou hmotu
* hmotnost kostí a procento tuku a hmotnost svalů pro jednotlivé končetiny a trup - ukazuje úroveň kostních minerálů, množství kalcia a ostatních minerálů



Moje zkušenost:
Před tím než poprvé stoupnete na váhu, rozhodně doporučuji přečíst si návod. Dozvíte se tam spoustu důležitých informací a také rady, jak se zvážit a změřit co nejpřesněji, např. věděli jste, že nejlepší doba pro vážení není ráno, ale večer před jídlem? Proč je tomu tak a spoustu dalšího se dozvíte právě v manuálu.
Jelikož jsem v době, kdy jsem váhu k testování obdržela, byla těhotná a tudíž ji nemohla zkusit sama na sobě, našla jsem si "pokusného králíka" - manžela. Nutno podotknout, že se ani moc nebránil, spíš naopak, byl nadšený, co vše se o svém těle dozví.
V první řadě musím zmínit velice jednoduché ovládání a to jak pro muže, kteří nikdy nepotřebují číst návody, tak pro ženy, které si raději návod přečtou a muži radí ( né že by to tak bylo u nás doma... ).
Váha Vám dává možnost zvážit se jen jako tzv. "Host" pro jednorázové použití anebo si svá data můžete uložit do paměti váhy a při příštím vážení už je nebudete muset vyplňovat, a navíc můžete takto snadno sledovat své pokroky - tuto možnost jsme využili my. Stačí si jen vybrat číslo, pod kterým chcete být v paměti uloženi ( 1-5 ), dále zadat datum narození, pohlaví, výšku a uložit. Nyní je váha připravená k měření, takže vybereme na displeji číslo, pod kterým jsme uložili své údaje a zaujmeme správnou pozici pro měření. Teď už nezbývá než čekat, jaké hodnoty nám váha ukáže. V návodu také nalezneme tabulky k porovnání naměřených hodnot s normálními hodnotami, takže hned víte, na čem jste.
Tato váha má jednu úžasnou vlastnost a to, že umí automaticky rozeznat uloženého uživatele. To znamená, že když se jednou uložíte do paměti váhy a příště se půjdete zvážit, tak už ani nemusíte zadávat svoje číslo, ale jen stoupnete na váhu a ona pozná, o kterého uživatele ( o které číslo ) jde. Chytrá to věcička.
Manžel se poprvé měřil v létě, kdy měl před státnicemi, takže to bylo období plné stresu, nespavosti, nedostatku jídla, kouření, apod. Jeho naměřené hodnoty byly následující:



Po 3 měsících, kdy úspěšně složil státnice, přestal kouřit, začal sportovat ( ze zdravotních důvodů ), váha ukázala tyto hodnoty:


Když jsem ty hodnoty viděla poprvé, ani se mi tomu nechtělo věřit, co dokáže udělat menší změna v životním stylu. Sice přibral na váze 2 kg, ale procento tuku je nižší, nabral svaly, snížil břišní tuk a "omládnul" v metabolickém věku. Manžela to samozřejmě velice potěšilo a "nakoplo" k dalšímu pokračování.
Jistě Vás zajímá, jaké výsledky naměřila Tanita mně. Zvážila jsem se po porodu, upřímně, po těch devíti měsících "kynutí" jsem to čekala daleko horší. Samozřejmě to není žádná sláva, ale aspoň vím na čem jsem a díky Tanitě mám možnost sledovat své pokroky - o kterých Vás samozřejmě budu informovat.


Závěrečné hodnocení:
Váhu Tanita nelze hodnotit jinak než kladně. Tanita je prostě značka kvality. Možná namítnete, že je o něco dražší než obyčejné váhy. Ano je, ale ceně právě odpovídá i kvalita. Navíc získáte záruku až na 3 roky. Investice se zcela jistě vyplatí už jen proto, že budete moci na sobě sledovat i menší změny, kterých byste si jinak třeba ani nevšimli a které Vás namotivují do dalších výkonů.
Obyčejná váha Vás dokáže jen zvážit, což, jak víme, kilogramy nehrají při hubnutí až takovou roli a nelze podle toho hodnotit, zda hubnete správně nebo špatně. Tanita sleduje nejen kilogramy, ale také tuk, svaly, fyzickou kondici a spoustu dalšího. Navíc Vám dokáže změřit i jednotlivé části těla, takže hned víte, kde je potřeba víc zabrat. Tanita je prostě dokonalá.

Tanita je určena pro zdravější život, pomůže Vám nahlídnout do klíčových zdravotních ukazatelů, které Vám umožní sledovat dopad změn Vašeho životního stylu.

                    Pokud Vás tato váha zaujala, můžete si ji objednat zde.

                         Mrkněte i na další výrobky značky Tanita zde.




AKCE POUZE PRO VÁS!

Eshop osobni-vahy,cz si pro Vás připravil akci a to 15% slevu na všechny výrobky! Využijte jedinečné nabídky a objednejte si svou váhu Tanita nebo krokoměr nebo cokoliv jiného z nabídky tohoto eshopu. 
Stačí pouze při objednávce zadat do poznámky: 
15% sleva www.doboje.blogspot.cz
Akce platí do 28.2.!