úterý 17. prosince 2013

Recenze: Sirup z Agáve a Bio přesnídávka

Dnes pro Vás mám slibovanou recenzi na další výrobky z eshopu Biosféra. O tomto eshopu jsem již psala v minulé recenzi, kterou si můžete přečíst zde. Rozhodla jsem se vyzkoušet 2 další výrobky. Sirup z Agáve, který má široké využití, a pak také Bio přesnídávku.

Sirup z Agáve se získává z kaktusu Agáve, takže je přírodním sladidlem. Je asi o 40% sladší než běžný cukr, je tedy třeba používat zhruba poloviční množství. Sirup má nízký glykemický index, velmi dobře se tráví a podporuje metabolické funkce. V sirupu Agáve můžete najít i velké množství vitaminů a minerálních látek, např. železa ( ve 100 g je až 16% doporučené denní dávky ).
Má široké využití - na pečení, oslazení nápojů, ovocných salátů, müsli, atd.
Já jsem se rozhodla vyzkoušet ho na ochucení čaje, krupicové kaše a dala jsem ho i do cukroví. Co se chuti týče, výborný, chutná jako med. Líbí se mi, že se dá použit prakticky všude a každému pokrmu dodá skvělou chuť. Přiznám se, že já moc nesladím, prakticky jsem sladké chuti skoro odvykla, takže já budu sirup využívat spíše jen na pečení nebo na zdravé lívance. Věřím ale, že své příznivce má a že rozhodně je velice dobrou náhradou nezdravého cukru.

Sirup z Agáve si můžete objednat zde

Dalším výrobkem, který jsem chtěla ochutnat byla Bio Přesnídávka. Bylo to hlavně kvůli synovi, který je má velice rád, ale když si přečtu složení kupovaných přesnídávek pro malé děti, děs a hrůza. Tak proč nezkusit tu Bio? První, co mě
překvapilo byl poměr množství x cena. Za 360 g bio přesnídávky jen 40 Kč. V obchodě koupíte 130 g za 20 Kč a při tom obsahuje samé hnusy. To bylo první plus. Důležitá ale samozřejmě je chuť. Tato přesnídávka obsahuje jen 100% ovoce a nic víc. Žádné konzervanty, éčka, přidané cukry, nic. Chuť, no, jak to popsat, lahoda.Obrovský rozdíl. Prostě jen ovocná chuť. Samozřejmě jsem se rozdělila se synem, protože byla určená hlavně jemu a jeho oblizování se až za ušima asi mluví za vše.

Ovocnou Bio přesnídávku si můžete objednat zde.









3 komentáře:

  1. Dobrý, ale agáve není kaktus:o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sirup z agáve je vlastně zahuštěná šťáva z agáve. Surová šťáva z agáve se pravidelně sklízí z kaktusů divoce rostoucích ve středním Mexiku. Toto je obvykle práce domorodých Indiánů. Nejprve se odřízne vršek rostliny připomínající ananas a vydlabe střed. Na dutinu se položí kámen. Kaktus pustí šťávu, která se několik dní sbírá ve vydlabaném středu. Mléčně zabarvená šťáva se poté vybere z každé rostliny zvlášť. Tato šťáva má vysoký obsah polyfruktózy neboli inulinu, který se při šetrném zahušťování šťávy bez použití jakýchkoli chemikálií mění na jednoduchý cukr fruktózu.

      Vymazat
  2. Přesnídávku máme taky "bio", ale domácí, z našich jablek :-) Tak je to nejlepší, mám moc ráda to, co je domácí :-)

    OdpovědětVymazat