středa 4. prosince 2013

Recenze: Hraška

Dnes mám pro Vás opět recenzi a tentokrát to bude na zdravé potraviny. Spousta z Vás se ptá, kde se dají nakoupit zdravé potraviny přes internet, který eshop je ověřený. Já sama za sebe můžu vřele doporučit eshop Biosféra. Tento eshop je prověřen ne jen mnou, ale i dalšími desítkami tisíc nadšenců zdravého životního stylu. Má samá pozitivní hodnocení od zákazníků, nabízí nám rozsáhlou nabídku produktů na jednom místě, mnoho bio výrobků s certifikací, jednoduchý a rychlý způsob objednávání, dárek ke každému nákupu, objednávky expedují do jednoho pracovního dne, protože to, co nabízí, mají skladem, a v neposlední řadě dopravu na 1.500 Kč zdarma.

A to teď nepěju chválu, ale říkám pravdu. Vím, jak je důležité najít si ten správný eshop, kde můžete bez problémů nakupovat a nebát se podvodu. Já osobně jsem z biosféry přímo nadšená. Pokud mám říct svůj vlastní názor, tak hrozně se mi líbí jejich webovky, jsou přehledné, hezky barevné, působí na mě pozitivně. Dále se mi líbí, že spousty produktů ( ne- li většinu ) nabízejí za velice přijatelné ceny, o dost nižší než jiné obchody. No a samozřejmě si velice cením rychlost doručení - znáte to, doma něco dojde ( Vy samozřejmě víte, že toho máte málo, ale prostě to odkládáte, odkládáte, až to dojde úplně) a Vy tedy potřebujete co nejdříve koupit další. V biosféře objednáte a druhý, nejpozději další pracovní den to máte doma.
Biosféra se právem nazývá Specialistou na zdravý životní styl. Patří silné obchodní společnosti Organic Way s.r.o., jež se jíž řadu let věnuje oblasti zdravé výživy. 
Ale teď už k samotnému výrobku, který jsem testovala. Hraška. Znáte? Pokud ne, nic si z toho nedělejte. Já do té doby taky o něm vůbec neslyšela.☺ Co to tedy hraška je. Je to směs hrachu a bezlepkových obilovin, která umožňuje rychlé a zdravé obalování bez použití vajec. A ne jen obalování, dá se použít i na zahuštění omáček nebo třeba do karbanátků či bramboráků. Prostě všestranné využití.☺ Hrách samotný je velmi sytnou potravinou s vyšším obsahem bílkovin a nižším obsahem sacharidů. Obsahuje vitaminy skupiny B, draslík, železo, hořčík a zinek.


Rozhodla jsem se hrašku vyzkoušet nejprve jako obalovací směs. Budou Vánoce, řízečky, salátek, mohla by se hodit.☺ Přiznám se, že nejradši mám kuřecí řízky, ale jelikož kuřecí maso došlo, tak jsem ji musela vyzkoušet na vepřovém. Já sama řízky jako takové moc nemusím, radši mám steaky, ale u nás doma, 2 chlapi, milovníci řízků, jedli by je snad denně, takže nemám na vybranou a řízky míváme často ( pro sebe si dělám steak☺). 
První věc, kterou musím na hrašce ocenit je, že je velice snadná na přípravu. Pamatujete při přípravě řízků 3 misky? Bordel všude? Zalepené ruce? Tak to je minulostí! Stačí Vám pouze a jen jedna jediná miska, do ní nasypete hrašku, přilijete studenou vodu a rozmícháte. Utvoříte tím těstíčko, které připomíná hořčici.☺Do těstíčka potom jednoduše vložíte naklepané a okořeněné maso, obalíte z obou stran pomocí vidličky a dáte rovnou smažit. Žádný bordel, žádné těstičko na prstech, nic. Prostě krása ( ti, co také často připravují řízky mi jistě rozumí☺). 
Při smažení je třeba dodržet známá pravidla, ale pro jistotu připomenu - nejprve rozpalte pánev, pak přilejte olej na smažení, nechte rozpálit a pak teprve dejte maso. Pokud byste ho tam dali dříve, tak nasákne olej do sebe a mohlo by se přilepit ke dnu. Pak už jen smažíme dozlatova z obou stran a podáváme.
Musím říct, že když jsem manželovi - milovníkovi řízků - řekla, že budou řízky trošku jinak, tak se zhrozil. " To zas budeš zkoušet něco zdravýho, že jo? Prosím tě, na maso mi nesahej. Mně je udělej normálně."☺Ujistila jsem ho, že je to jen na zkoušku a že mám v záloze strouhanku. Já jsem ochutnala jako první. A musím Vám říct, že takový řízek jsem ještě nejedla. A to nekecám. Neskutečně, ale opravdu neskutečně křupavý! Vůbec nebyl vysušený, krásně šťavňaté masíčko, prostě lahoda. Manželovi jsem uřízla kousek a nechala ho ochutnat. No samozřejmě si taky mlaskal. Prásknu na něj, že snědl 3!☺ A sám za mnou pak přišel a říkal, že je musíme udělat i na Vánoce, že jsou výborný.  
Samozřejmě, že to není směs jen na maso, ale na cokoliv. Můžete v ní obalit květák, brokolici, houby, atd. Pevně věřím, že hraška si najde své místo ve Vaší kuchyni. U mě už ho má a ještě o to víc se těším na Vánoce a na řízečky☺. 
                                   Pokud Vás hraška také zaujala
                                 nebo jí třeba chcete jen vyzkoušet, 
                             můžete si ji za pouhých 30Kč objednat zde.  

Křupavé řízečky




6 komentářů:

  1. Už jsem o tom slyšela, vypadá dobře :) jen já bych se ze smaženého poblila, jedině bych je upekla v troubě:D

    OdpovědětVymazat
  2. Zajímavé. Už jsem o ní slyšela, ale zatím nezkoušela, ani moc nemám potřebu smažit a když jsem chtěla řízek jinak, udělala jsem ho v cornflakes :-) Ale líbí se mi na tom ta jednoduchost, že jlasické obalování řízků a čehokoliv je šílené, s tím souhlasím :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Už jsem o hrašce párkrát slyšela, ale nikdy nějak neměla odvahu vyzkoušet, ale řízečky vypadají hezky :) Kolik se jí tak dává? :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak, sice o ní slyším poprvé, ale zaujalo mě to :) Sice moc nesmažím, ale když už tak ten binec je hrozný, tahle to alespoň ušetří i trochu času :)

    OdpovědětVymazat
  5. ...no, soráč, ale dát 4 pětky za čtvrt kila, to je jako docela síla. Nevím, kolik je potřeba na obalení řízků, ale cenově je to asi úplně jinde. Nota bene.. obalení jednoho řízku v těstíčku, o nic v tomto uváděném případě ani nejde, vyjde cenově na čtyřkačku. Takže???? Nebo nevíte co s hrachem???

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věc názoru, mně to jako síla nepřijde. Když si spočítám, kolik dám za mouku, vejce a strouhanku, tak to vyjde na stejno. Hraška navíc ale krásně voní, řízečky jsou křupavé a příprava je velice snadná oproti trojobalu :)

      Vymazat