WWW.MOJETELOMOJEVOLBA.CZ

středa 27. ledna 2016

Recenze: Chtějte více, zhubněte více

Dnes přicházím s recenzí na novou knihu Chrise Powella, známého fitness trenéra, který se proslavil hlavně tím, že pomáhá morbidně obézním lidem zhubnout. Kniha slibuje doživotní plán proměny. Je tomu skutečně tak? Nebo se nás jen tento hezounek snaží nalákat?



Autor: Chris Powell
Počet stran: 272
Cena: 349Kč
Nakladatelství: Anag

Obsah knihy:
Kniha je rozdělena do šesti kapitol, při čemž každá kapitola začíná příběhem úspěchu osoby, které Chris a jeho program pomohli. Prvním příběhem je příběh samotného Chrise a jeho partnerky Heidi, dozvíme se, jak se seznámili, i jak se Chrisovi podařilo prosadit se ve světě fitness.
Chris nám postupně představuje svůj plán pro trvalé zhubnutí - sacharidové vlny. Jde o způsob stravování, kdy se střídají dny konzumace jídel s vysokým obsahem sacharidů se dny konzumace jídel s nízkým obsahem sacharidů. Kniha nám nabídne hned čtyři sacharidové cykly - snadný cyklus s častějšími odměnami, klasický cyklus, turbo cyklus pro rychlejší výsledky a fit cyklus pro ještě lepší sportovní výkon. V kapitole, kde jsou jednotlivé sacharidové cykly detailně popsány, najdeme i jednoduchý test, který nám prozradí, jaký cyklus je pro nás nejvhodnější.
Chris pro nás má připravené i cvičení, tzv. devítiminutové úkoly. Jak už název napovídá, jde o sérii cviků, které trvají pouhých devět minut, takže rovnou zapomeňte na výmluvu "Nemám na cvičení čas." V knize najdeme i detailní popis všech cviků s fotkami cvičícího Chrise nebo Heidi, abychom věděli, jak na správné provedení.
Jistě oceníme i Chrisovy rady ohledně stravování mimo domov, na cestách nebo v restauracích, nebo co dělat, když se jednoho krásného dne naše hubnutí zastaví a ne a ne se pohnout. Chris nám vysvětlí, jak funguje metabolismus a jak ho "donutit", aby pracoval pro nás a ne proti nám, proč je důležité jíst pravidelně a jak se zbavit chutí na nezdravá jídla. Prozradí i své triky, jak odhadnout tu správnou velikost porcí a samozřejmě přidá i řadu receptů vhodných pro vlnění.
Nechybí ani stránky plné motivace, jako třeba jak si správně stanovit cíle, jak dodržet sliby dané sami sobě nebo proč váha neukazuje to, co bychom si přáli. Sacharidové vlny i tréninkový plán je rozpracován do detailů na několika stránkách, jako bonus jsou přidány i přehledné tabulky s rozpisem, které pomohou k lepší orientaci.
Na samotný závěr najdeme dvojstranu věnovanou našemu příběhu, tedy prostor pro naše poznámky a zaznamenávání úspěchů s Chrisovými radami. 

Můj názor:
Na Chrisovu knihu jsem byla velice zvědavá. Asi jako každé ženě je mi tento trenér velice sympatický. :) A jako milovnice knih o zdravém životním stylu - samozřejmě tato kniha nesměla v mé knihovně chybět. :) Ale věděla jsem, že kniha bude o sacharidových vlnách... Sacharidové vlny, tak jak je známe, rozhodně nejsou vhodné jako metoda hubnutí a už vůbec ne pro udržování po zbytek života. A tak jsem začínala číst s rozporuplnými pocity... 
Nebudu Vás dlouho napínat, z knihy jsem absolutně nadšená a řadím jí mezi moje tři nej ( Ovládněte svůj metabolismus od Jillian Michaels, Co vám výživoví poradci neříkají od Pavel Walek a Josef Tóth, Chtějte více, zhubněte více od Chris Powell ). Chrisova metoda sacharidových vln vůbec nejsou ty sacharidové vlny, které známe z předzávodních příprav. Je to metoda založená na střídání nízko a vysosko sacharidových dní, navíc i dny odměňovací. To je přesně to, co většina lidí potřebuje, aby ve svém novém režimu vytrvala a hlavně uspěla.
Kniha je do detailů propracovaná, Chris myslel úplně na vše, svoje metody nám předává detailně popsané, myslel na každou situaci, každý moment, který nás může během naší cesty potkat a dává nám ucelený návod, jak konečně dosáhnout vysněného cíle. Je to jako by po celou dobu naší cesty byl Chris s námi a povzbuzoval nás. 
Jednu věc musím přiznat. Z celé knihy mám takový hřejivý pocit. Chris Vás prostě nakazí svým pozitivním myšlením, svou dobou náladou. Možná se i přistihnete, že se při čtení usmíváte, že se cítíte líp. Nevím, jak to dělá, ale jeho charisma k Vám pronikne i přes jeho knihu.
Čili, kdy se do toho pustíte? :)

Pokud i Vás kniha zaujala, můžete si ji koupit zde.

Pozor!
Do konce ledna zvýhodněná cena - sleva 40%!


"I believe that everyone has the right to live a happy and healthy life."
( "Věřím, že každý má právo žít šťastně a zdravě." )
Chris Powell