WWW.MOJETELOMOJEVOLBA.CZ

úterý 18. února 2014

Recenze: Fitness Coffee

Dnes tu pro Vás mám recenzi na zdravou kávu od firmy Monvitaly s.r.o. Za distribucí této kávy u nás v ČR a na Slovensku se skrývají 2 mladí lidé Monika a Václav, kteří rádi cestují a při svých toulkách Evropou objevili kouzlo italské kávy Fitness Coffee. I neváhali a rozhodli se, že nám tuto kávičku dovezou a umožní ochutnat.
Za výrobou Fitness Coffee stojí Irina Tanina a Guilio Micioni, kteří chtěli vytvořit nový druh kávy, jenž by kombinoval kvalitní typickou chuť italské kávy a zároveň prospěšné účinky na lidský organismus. A tak po několika letech výzkumu pana Micioniho, doktora farmacie z Boloňské univerzity, vznikl v roce 2007 prémiový produkt káva Fitness Coffee.
K nám se tato káva dostala v roce 2010 a hned si našla své místo v kuchyních mnoha Čechů a Slováků, o čemž svědčí ne jen pozitivní komentáře a hodnocení, ale i spousta líbíků na oficiálních facebookových stránkách. Pojďme se tedy na tuto kávičku podívat zblízka.


Produkt pod lupou:
Fitness Káva je 100% rostlinný, zcela přírodní produkt vyrobený v Itálii. Všechny složky Fitness Kávy jsou bezpečné a v souladu s platnými právními předpisy italského Ministerstva zdravotnictví a EU.
Všechny ingredience jsou dodávány od certifikovaných italských dodavatelů zaručujících čerstvost a nutriční hodnotu každého produktu. Pražírna Fitness Kávy se nachází ve městě Bracciano, kraj Lazio, v Itálii, v moderní dobře vybavené průmyslové oblasti. Pražírna Fitness Kávy splňuje všechny hygienické a bezpečnostní požadavky.
Složení: Vysoce kvalitní káva pražená ze zrn Arabica a Robusta včetně následujících přírodních bylin a koření, jenž jsou známy pro svoje zdravé účinky: hořký pomeranč, lékořice, yerbamate, lístky zeleného čaje, máta peprná, máta zelená, sladká pomerančová kůra, skořice, zázvor, kardamonová semínka, lístky citronu sporýš, badyáník pravý, zelený anýz, hřebíček, rhodiola rosea - rozchodnice, kurkuma.

Moje hodnocení: Jak asi víte, já osobně nepatřím mezi milovníky kávy. Kávu jsem pila naposledy, když jsem pracovala jako recepční a sloužila noční, protože mi pomáhala zůstat vzhůru. To byl jediný důvod. Od té doby, už je to asi 6 let, jsem kávu nepila. Říkáte si asi, proč jsem teda šla do ochutnávky Fitness Coffee? Dobrá otázka. Odpověď je: Proč ne. Díky zdravému životnímu stylu jsem ochutnala spoustu nových potravin, které bych za normálních okolností nikdy neochutnala. A asi i víte, že vše, co je zdravé, bez éček, přírodní, co podporuje zdravý životní styl mě přitahuje jako magnet. 
Káva je hodně diskutabilní téma, co se zdravého životního stylu týče. Zároveň ale Češi jsou milovníci kávy! Kolik z Vás není schopno bez ranní kávy fungovat, hmm? No jen se přiznejte. Přestože dodržujete zdravý životní styl, nejste schopni se vzdát té na černo obarvené vody, ikdyž víte, že je to ve skutečnosti hnus, velebnosti, protože to, co se u nás v obchodech prodává jako káva, to s kávou nemá moc společného. Tak proč nezkusit pravou kávu? Přírodní? Co podporuje zdravý životní styl, potažmo hubnutí? Proč si nevychutnat hrnek kávy bez výčitek? S dobrým pocitem, že děláte něco pro své zdraví? Proto jsem se rozhodla k ochutnání.
Musím se přiznat, že z této recenze a ochutnání jsem měla velký strach. Právě proto, že nepatřím mezi milovníky kávy. A co když mi ta káva nebude chutnat a já jí budu muset "pohanit"? Bála jsem se a těšila zároveň. Když přišel balíček, hned jsem vyrazila do kuchyně a šla ochutnávat. V záloze jsem měla manžela, který právě patří do té druhé skupiny lidí - bez ranního kafe ani ránu - takže, kdyby něco, on byl druhý ochutnavač.
První, co mě zaujalo, byla vůně. Nevím, jak to popsat. Byla to taková jemná příjemná vůně kávy ještě s něčím tajemným. Něco, co Vás nutilo neustále přičichávat a rozplývat se.
Podle návodu jsem do hrnku nasypala doporučené množství, zalila uvařenou vodou a zase se kochala vůní ( njn, jsem ujetá na vůně☺). Podotýkám, že jsem kávu nesladila, ani nedávala mlíko, ani nic. 
Při ochutnání jsem očekávala klasickou takovou silnou trpkou chuť kávy. K mému překvapení se to však nestalo. První, co mě napadlo bylo: "To snad není možný! Je to vůbec kafe???" Znovu jsem se podívala na složení - "No jo, káva arabica 90% a robusta 10%. Je to kafe!" Znovu jsem se napila. Vynikající chuť. Jemná, lehká, cítíte tam ty bylinky, jejichž chuť Vás přímo pohltí. Musela jsem se napít znovu.☺Opravdu lahodná káva. Sama za sebe doporučuji všemi deseti!
Ovšem pozor. Ti, co jsou zvyklí pít černou obarvenou vodu, která se neprávem nazývá kávou, tak ti si na chuť pravé a zdravé kávy budou asi muset zvyknout. Rozdíl to je. A velký. A domnívám se, že hned na první ochutnání Vám chutnat nebude, protože Vaše buňky jsou tak nějak již "zdegenerované" chutí obarvené vody. 
Když jsem dala Fitness Coffee ochutnat manželovi, protože mě velice zajímal jeho názor, tak, asi jak tušíte, se ušklíbnul a že to pít nebude. Když jsem mu řekla, že tohle je pravé kafe a navíc zdraví prospěšné, napil se, ale moc se netvářil. Řekla jsem mu, že už má buňky otupené pitím nezdravé rádoby kávy a že nepozná kvalitu. No, nakonec hrnek vypil celý. A když jsem teď zjistila, že jsem těhotná a že tedy bohužel balíček kávy Fitness Coffee uložím na pozdější dobu ( v těhotenství se nedoporučuje ), tak mi sdělil, že do tý doby vyprchá aroma a že to radši vypije....☺Jsem ráda, že si začíná uvědomovat, že jsou na světě i lepší a zdravější věci a že jim dává šanci.
Každopádně ale káva Fitness Coffee mi velice chutnala a rozhodně, hned jak mi to můj stav dovolí, ji zařadím na svůj jídelníček. Asi mi budou stačit 1 - 2 denně, protože je to pořádný nakopávač, takže pak se cítíte plni energie, ale zase výhoda je, že si tuto kávu klidně můžete dát i před tréninkem, protože Vás skvěle nabudí.
Káva Fitness Coffee je k dostání za krásnou cenu 239 Kč za 250g balení a to jak mletá, tak i zrnková, podle Vaší chuti.☺Navíc, tato káva je již tak rozšířená, že Vás jistě potěší, že nemusíte platit poštovné, jelikož kávu si můžete jednoduše vyzvednout v okolí Vašeho bydliště - Fitness Coffee je k dostání v obchodech se zdravou výživou a dokonce i v posilovnách ( vyhledejte si Fitness Coffee v místě Vašeho bydliště zde ).

Pokud Vás káva Fitness Coffee zaujala, můžete si ji objednat zde

Na závěr prozradím, že příští měsíc se můžete těšit na soutěž o 3 balení absolutní novinky na trhu, kávy Cannabissimo od firmy Monvitaly s.r.o. 



Recenze na kávu Fitness Coffee od RNDr. Petra Fořta zde.