WWW.MOJETELOMOJEVOLBA.CZ

středa 20. září 2017

Recenze: Kniha o čaji Matcha

To, že miluji knihy, už asi víte. To, že ujíždím na čaji Matcha, pravděpodobně taky. A co se stane, když se tyto dvě věci spojí v jednu? Zdenička je v sedmém nebi.😍 
Čaj Matcha se díky firmě pana Petra Patočky, se kterým jsem měla tu čest dělat rozhovor pro rubriku Interview z fitness světa, těší stále větší oblibě a spokojených konzumentů tohoto zeleného čaje u nás neustále přibývá. Bylo jen otázkou času, kdy se zrodí i kniha. A díky nakladatelství Esence, které se ujalo překladu a vydání u nás, se nyní i my můžeme těšit z knihy o tomto zeleném zázraku. 📗


Obsah: Autory knihy jsou Louise Cheadleová a Nick Kilby, zakladatelé britské společnosti Teapigs. která se zaměřuje na čaje té nejvyšší kvality. Hned na začátku získáme základní informace o Matche, o historii vzniku tohoto čaje a zjistíme i, jak správně vypadá čajový obřad "čanoju". 
Následují stránky věnované výrobě. Dozvíme se, že tajemství Matchy nespočívá jen v umletí čajových lístků, ale i ve složitém pěstitelském a výrobním procesu, který máme v knize detailně popsaný. Autoři nám také poradí, jak poznat skutečnou pravou Matchu a pouhou nekvalitní napodobeninu. 
Další kapitola je zaměřená na zdravotní účinky čaje Matcha, díky kterým bychom Matchu mohli nazývat "superčajem". Vše doloženo studiemi, názory odborníků a výživových specialistů. Jistě Vás překvapí, že jeden hrnek Matcha čaje se rovná deseti šálkům běžného zeleného čaje nebo že Vám Matcha dokáže pomoci i ve spalování kalorií. 
Matcha v 21.století je téma, o kterém by se dalo debatovat hodiny a hodiny. Autorům knihy se ale podařilo vše shrnout v několika málo stránkách a tak se můžeme dočíst, jak popularita a obliba tohoto čaje neustále vzrůstá, jak se pomalu, ale jistě stává součástí jídelníčků nejen jako nápoj, ale také jako potravina. Za zmínku určitě stojí výzva Dva týdny s Matchou, což je vlastně speciální kalendář, který vytvořili autoři knihy pro všechny Matcha nadšence. Jeho dodržováním na sobě můžete pozorovat úžasné účinky tohoto čaje. 
Nedílnou součástí knihy je i spousta Matcha receptů rozdělených do jednotlivých kapitol: Nápoje, Snídaně, Svačiny, Hlavní chody, Moučníky a Dezerty. Každý recept obsahuje vždy rozpis ingrediencí, postup přípravy a foto barevného pokrmu.
Můj názor: První, co mě zaujalo, byla obálka knihy. Krásné, jak jinak než zelené, zpracování. Celá kniha je moc hezky graficky zpracovaná, recepty doplněné barevnými fotkami, nad kterými se sbíhají sliny. Kniha obsahuje veškeré informace o čaji Matcha, vše, co milovníci tohoto zeleného moku chtějí nebo dá se říct i potřebují vědět. Spoustu zajímavých informací, např. kam až sahá historie Matchy nebo jaké blahodárné účinky má pro naše tělo nebo spoustu inspirace, jak Matchu správně zakomponovat do svého jídelníčku.
Jsem ráda, že v knize se zaměřili i na rady, jak rozpoznat pravou Matchu od nekvalitní napodobeniny, protože s rostoucí popularitou tohoto čaje se objevuje spousta podvodníků, kteří jen špiní dobré jméno Matcha čaje. Já sama Matchu piju už asi, fíha, čtyři nebo pět let - je to vůbec možný??? 😯Jsem už na tomto čaji závislá, piju ho prakticky denně, bez Matchy prostě nefunguju. 😎
Kniha je jedním slovem úžasná, stejně jako čaj Matcha. Je to prostě srdcová záležitost, když ho miluješ, není co řešit. A já ho miluju. Moc! 💓


Facebook: https://www.facebook.com/knihyesence/

Více o čaji Matcha se dozvíte v mém příspěvku

nebo:

Web: www.matchatea.cz
Eshop: www.matcha-tea.cz
Facebook: www.facebook.com/MatchaTea.cz