WWW.MOJETELOMOJEVOLBA.CZ

úterý 31. května 2016

Recenze: Z fitka do kuchyně Speciál

Dnes přicházím s recenzí na novou knihu od nám už dobře známého Fitshakeru. Jistě si pamatujte na dvojku Petera a Lucii Šváralovi, kteří chrlí jeden skvělý nápad za druhým, mají svou vlastní internetovou posilovnu, úspěšný blog, knihy vydávají jako na běžícím páse ( série Z fitka do kuchyně ), no a nesmíme opomenout ani jejich Fitness Diář. Asi Vás to už ani nepřekvapí, ale před pár dny jim vyšla další kniha ze série Z fitka do kuchyně, tentokrát Speciál s podtitulem Jak se dobře najíst a mít super postavu. Tak se na ní pojďme podívat. 

Počet stran: 256
Počet receptů: 142
Autor: Luce Švaral a kolektiv
Cena: 468 Kč


Obsah:
Kniha začíná životním příběhem autorů manželů Šváralových, dozvíme se, jaké byly jejich začátky, jak se zrodil nápad s Fitshakerem, i jak vlastně vznikla tato kniha.
Pak už následuje celkem devět kapitol s recepty, které jsou vždy rozděleny do jednotlivých kategorií denních jídel. Před každou kapitolou najdeme vždy stránku plnou rad a tipů od fitness trenérek Fitshakeru, které nám poradí, jaké přílohy jsou zdravé, jak je to se sladkostmi a pečivem nebo čím zdravým pohostit návštěvu.
Recepty jsou z běžně dostupných ingrediencí, obsahují kalorickou hodnotu a mají jednoduché označení jako RAW, bez lepku, bez laktózy, vegan, aby i lidé s potravinovou alergií nebo se specifickým způsobem stravování hned poznali, zda je pro ně daný recept vhodný. U každého receptu najdeme rozpis ingrediencí, detailní postup přípravy, barevné foto hotového pokrmu a také tip od fitness trenérek Fitshakeru k danému jídlu.
Jako bonus ke knize získáme dvě bonusová videa od Fitshakeru - HIIT trénink na spalování tuků a cvičení pro sexy bříško za pár minut.

Můj názor:
Já se nechci opakovat, opravdu nechci, ale jinak to nejde. Já prostě miluju tudle dvojici! Ačkoliv jsme se nesetkali, komunikujeme jen přes emaily, tak já jsem z nich absolutně totálně nadšená. Oni jsou tak skvělí! Srší z nich pozitivní energie a láska, jsou naprosto sehraní, navzájem se doplňují, prostě skvěle se k sobě hodí. Jejich nápady jsou úžasné, ale oni je ještě vyšperkují tím, že to jen tak neodfláknou, že si na tom dají záležet a vždy přidají něco navíc. Jakmile se dozvím, že pracují na něčem novém, tak mi to vyloudí úsměv na tváři, protože vím, že to zase bude stát za to a že se mám na co těšit. Nepřestanu je chválit, protože oni si to prostě zaslouží. 
Tato kniha má krásné grafické zpracování, obsahuje úchvatné fotky jídel, nad kterými se Vám budou sbíhat sliny a které Vás donutí taky si něco ukuchtit. Ačkoliv má kroužkovou vazbou, tak není to jen nějaká obyčejná kroužková vazba, je elegantní, do detailů propracovaná, naprosto se k této knize hodí, desky jsou zpevněny, papír je kvalitní, grafika úchvatná - moment, to už jsem vlastně říkala. No, já nevím, co ještě napsat. Prostě a jednoduše, kniha je moc krásná, inspirativní, "donutí" Vás nezaložit ji do knihovny k ostatním knihám, ale používat ji. Což mi připomíná, musím končit, jdu si upéct nějakou zdravou sladkost. :)



Pokud i Vás kniha zaujala, můžete si ji koupit zde ( CZ ) nebo zde ( SK ).