WWW.MOJETELOMOJEVOLBA.CZ

pátek 27. června 2014

4. měsíc těhotenství

Další měsíc těhulkování za mnou ( aktuálně 24. týden ), tak se pojďme podívat, co se událo. Bouchněte šampáňo a vypusťte rachejtle - celodenní nevolnosti ustaly! Hip hip hurá! Teď už zvracím jen každé ráno hned po probuzení, což tedy taky není ideální, ale pro mě je to úleva. Jelikož jsem i u prvního těhotenství zvracela každý den ráno a to až do porodu, tak nepředpokládám, že by se to teď změnilo. Ale hlavní je, že během dne už je mi dobře a jsem schopná jakž takž fungovat.

Týden těhotenství: 24
Váha: + 6 kg
Zbývá týdnů: 16
Jídlo: doslova po kilech si teď užívám všechno možné ovoce - jahody, meloun, třešně, angrešt, banány, broskve, prostě všechno. Jsem schopná za den sníst i 4 jogurty. Jinak žádné zvláštní chutě nemám. Jím pravidelně, ale nemůžu říct, že můj jídelníček by byl stoprocentně zdravý. Zatím tak nějak nejsem úplně schopná jíst jako před těhotenstvím, chutě mám jiné a celozrnné pečivo zrovna teď pro mě není to pravé ořechové.

Mimísek 21. týden
Pitný režim: stydím se to přiznat, ale jako asi víte, tak pitný režim byl mojí slabou stránkou už dříve a dalo mi dost práce to při změně životního stylu napravit. Obávám se, že nyní jsem tam, kde jsem byla, takže po porodu mě čeká opět spousta práce. Je zajímavé, jak je snadné opět sklouznout do starých kolejí. Můj pitný režim je hodně hodně slabý, piju málo. Vím to. Piju čaj a perlivou vodu. Moje chutě na džusy nebo obyčejnou vodu jsou pohřbené hodně hluboko, takže opravdu voda z kohoutku nehrozí. Ach jo, to zas bude práce.

Cvičení: tak bohužel se cvičením se nic nezměnilo. Když už konečně ustaly nevolnosti a já se připravovala na cvičení, tak se objevily jiné zdravotní komplikace související s těhotenstvím, které mi ve cvičení zatím brání. Doufám, že si do konce těhotenství ještě zacvičím, protože už to fakt potřebuju. Ale zase nechci nic riskovat. Takže mým pohybem zůstávají procházky a schody 4. patro.

Tělo: no prostě přibírám, nemá cenu si něco nalhávat. Připadám si už teď jako bych se spíš kutálela než chodila. Musím říct, že bohužel pro mě, druhé těhotenství se dost brzy začalo projevovat na mém těle. Tím myslím, že pupek začal růst snad od prvního dne a už teď vypadám jako před porodem. Prý je to normální, že po prvním těhotenství je tam už všechno povolené a tak to jde rychleji. Na mě teda až moc rychle. Posuďte sami podle fotky pupku. Už jsem si musela pořídit volnější oblečení, protože se do ničeho nevejdu - fňuk.

Hláška měsíce: "Maminko, nepotřebujeme kočárek pro miminko, já ho budu vozit na traktoru." 
Můj milovaný syn 3 roky