WWW.MOJETELOMOJEVOLBA.CZ

středa 28. května 2014

Zuzka Light: Jak získat motivaci ke cvičení?

Dnes tu pro Vás mám opět další překlad - na to, že jsem angličtinu měla naposledy na škole před 10 lety, jsem se do toho nějak obula. Dnes to ale nebude překlad od Jillian Michaels, ikdyž se jí to také týká. Říká Vám něco Zuzka Light? Jasně že říká, dělám si srandu. Zuzce se podařilo setkat se s ikonou fitness světa - Jill. A ta potvůrka ukořistila i fotku - ách, tichá závist. Protože se takováto událost nestává každý den, a protože článek k fotce by Vás mohl zajímat, rozhodla jsem se ho volně přeložit.


Jak získat motivaci ke cvičení?
Asi před dvěma týdny jsem měla tu čest setkat se s "Madonnou" fitness světa, Jillian Michaels, v divadle Saban v LA a měla jsem štěstí, protože to byl zrovna závěr jejího turné Maximize your life, které jsem si moc přála vidět. Rozdávala rady ohledně stravování, cvičení a přístupu, který potřebujete mít, abyste se rozhoupali a dosáhli svých cílů. Kromě všech těch rad, o které se s publikem podělila, svěřila se nám také se svým vlastním postojem ke zdravému jídelníčku a cvičení. Jedna věc mi ale uvízla v hlavě. Jill se zeptala publika, koho baví cvičit. Ruku jsem zvedla jen já a ještě další dvě dívky. Rozhodně jsem se necítila trapně nebo tak něco. Vím z vlastní zkušenosti, že lidé prostě nesnáší cvičení. Dokonce i Jillian Michaels, jeden z největších fitness guru, říká, že nesnáší cvičení a to, co ji nakonec "donutí" jsou výsledky, které cvičení přináší - sexy zadek, džíny velikosti S/M, pevné zdraví, dlouhověkost, sebedůvěru, atd. 

Možná jsem opravdu jednou z mála, kterou cvičení baví. Nebo jsem našla způsob "jak na to" bez remcání a nadávání. Taky je pro mě někdy těžké zvednout zadek z gauče, stejně jako pro většinu z vás, ale našla jsem si dost důvodů, abych překonala svou lenost a vystoupila ze své zóny pohodlí. Moje důvody nejsou moc odlišné od těch Vašich. Taky chci mít sexy zadek, "buchty" na břiše, úzké džíny, pěkný nohy, více energie, vypadat mladě, být sebevědomá a ze všeho nejvíc, chci být zdravá, abych za pár let mohla mít dítě. 

Takže vždycky, když se mi nechce, tak myslím na všechny ty výhody, které mi cvičení přináší. Navíc, moje tréninky trvají většinou jen 15 minut, takže opravdu nezaberou mnoho času a je to opravdu chvilka, kterou rozhodně nemůžete brát jako mučení. Další věc, která se mi na mých workoutech líbí je, že jsem vytvořila i cvičení, které je zábavné. Patnáctiminutový workout se stává hrou a beru to jako odreagování. Meditace. Jsem typ člověka, pro kterého bylo vždy těžké meditovat jen soustředěním se na dýchání. Je to těžké. Nechápu, jak lidé dokáží jen sedět a nemyslet na nic. Moje mysl mi prostě nedá pauzu, takže já se negativní energie zbavuju prostřednictvím mých workoutů a pak po posledním opakování cítím obrovskou úlevu. Tuhle meditaci miluju a to je důvod, proč se cvičení nikdy nevzdám. 

Otázkou však zůstává, je to stejné i u Vás? Co když Vy během workoutů necítíte to samé? Co když to pro Vás vůbec není zábava? Pokud se při cvičení nedokážete odreagovat a jediné, na co se soustředíte je sledování hodin a odpočítávání každé sekundy, kdy už bude konec, pak budete potřebovat opravdu silnou motivaci nebo si najděte takový typ cvičení, které Vás bude dělat šťastnými. Napište si své důvody, svou motivaci na papír a pokud Vás to nepřinutí jít si zacvičit, tak pak si budete muset najít ještě lepší důvody a další zajímavé způsoby, jak se udržet v kondici. Snažte se být maximálně kreaitivní. 


Z originálního článku Zuzky Light volně přeložila Mamina Zdenina