WWW.MOJETELOMOJEVOLBA.CZ

úterý 20. května 2014

Jillian Michaels Mýtus: Návody na rychlé zhubnutí opravdu fungují!

Dnes jsem si pro Vás dovolila volně přeložit článek od Jillian Michaels, který se týká rozšířeného mýtu ohledně návodů na rychlé zhubnutí.

Rychlé pročištění těla, detoxikace, odkyselení organismu, zhubnutí několika kilogramů během krátké doby to je jen několik z mnoha benefitů rychlého zhubnutí, ale skutečně se zakládají na pravdě? Nikoliv, pravda je schovaná za tou velkou lživou reklamou...
Pravda: Dietní metody typu zhubněte 5 kilo za týden, půsty, odkyselení organismu, apod nadělají ve Vašem těle více škody než užitku a navíc mohou hodně ztížit Vaši snahu o zhubnutí. 
Jakmile vidíte nějakou úžasnou rychlou dietu, buďte opatrní. Říkala jsem to už tisíckrát, dobře, řeknu to po tisící prvé - NEEXISTUJE žádný zázrak, který by Vám pomohl rychle zhubnout! Neexistují žádné zkratky, žádné zázračné pilulky, žádné magické koktejly - jasný?! Chcete zhubnout a svou váhu si udržet? Jediný způsob, jak toho docílit je jíst zdravě, pravidelně cvičit a hlídat si svůj energetický příjem a výdej. 
Samozřejmě, že většina lidí toto ví, ale to jim nezabrání, aby se mě neustále ptali, která rychlá dieta nebo půst opravdu funguje. Pro někoho je třeba půst nutný ze zdravotních důvodů ( chirurgický zákrok, zjištění alergií, atd ), ale nevidím jediný důvod, proč byste měli tyto metody využívat ke zhubnutí. 
Nejsou žádné lékařské výzkumy, které by prokazovaly, že odkyselení organismu nebo detoxikace Vám pomůže ke zhubnutí nebo že Vám přinese nějaké jiné zdraví prospěšné benefity. Jediné zhubnutí, které Vám to přinese je díky odstranění obsahu Vašeho střeva. Tvrzení, že to pomůže detoxikovat tělo a obnovit správné ph je kravina. Váš trávící systém a střeva toto dělají naprosto přirozeně - nemusíte jim pomáhat! Nejen, že Vám to nepomůže při hubnutí, navíc to může mít i negativní účinky - ve Vašem střevě vytvoří nerovnováhu, což může mít za následek nevolnost, zvracení, nadýmání, křeče. Pokud Vám tedy detoxikaci nenařídil přímo Váš lékař ze zdravotních důvodů, pak Vám radím, vyhněte se těmto produktům obloukem a ušetřete - peníze i své zdraví.
Očistný půst nadělá více škody než užitku. Termín "očista" mě nutí k úsměvu, protože jediný způsob, jak se očistit je jíst zdravě - přestat jíst zpracované potraviny a začít jíst skutečné jídlo. Myslet si, že pitím odvaru z citronu, sirupu, pepře a slané vody detoxikujete Vaše tělo, zhubnete a váhu si trvale udržíte, je zcela mylné.
Znám spoustu lidí, kteří toto zkusili, zhubli 10 liber za týden ale během dalšího měsíce 20 liber nabrali! Jde o známý jojo efekt. Vyhladovíte své tělo a pak, když zase začnete jíst, tak naberete všechno zpět a dokonce i něco navíc.Tím si nebezpečně zahráváte se svým metabolismem.
Půst zničí Váš metabolismus. Z biochemického hlediska půst přepne Vaše tělo do režimu hladovění. Pokud neposkytnete Vašemu tělu potřebné živiny, bude se bránit - začne uvolňovat hormony, které zpomalí Váš metabolismus, začne likvidovat svaly a ukládat tuk. Moje rada: Půst držte pouze pokud je to kvůli náboženskému vyznání a i tak mějte na paměti, aby to bylo pouze na krátkou dobu. 

Závěr: Pokud jde o hubnutí, tak neexistuje žádné rychlé řešení. Klíčem k očištění těla je jíst zdravé potraviny a pít čistou vodu. Veškeré ty zázračné metody slibující rychlé zhubnutí pouze přepnou Váš metabolismus do režimu hladovění, což může vytvořit dlouhodobé vedlejší účinky, které rozhodně nestojí za těch pár liber ztracených během týdne. 

Z originálního článku Jillian Michaels volně přeložila Mamina Zdenina