pátek 29. listopadu 2013

Mrkvové cukroví

Ingredience:
200 g celozrnné mouky, 125 g másla, 150 g jemně nastrouhané mrkve, 50 g třtinového cukru, vanilkový cukr, prášek do pečiva, kůra z citronu

Postup:
Vše zpracujeme v těsto a necháme tak 30 minut odležet v lednici. Poté vykrajujeme různé tvary, dáme na pečící papír a pečeme v troubě dozlatova - asi 10 minut při 180 stupních.

Moje zkušenost: Když jsem poprvé slyšela název "Mrkvové cukroví", tak jsem se ušklíbla: Co to jako je?! Mrkev do cukroví?! S tímto cukrovím mě seznámila babička a vždycky zmizelo jako první, protože bylo vynikající. Já jsem dnes poprvé zkusila upéct ho sama, teda sama ne, měla jsem malého 3letého pomocníka, který vykrajoval ☺. Chutná výborně, je hned hotové a zvládne ho každá nekuchařka☺.



4 komentáře:

  1. A to se něčím slepuje? :) Třeba marmoškou jako linecké? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To už je na každým, jak si to upraví :) Může se to slepit, může se to obalit v cukru, čokoládě, mandlích, nebo jen tak jsou taky dobré :)

      Vymazat
    2. Super, Zdeni! :) Děkuji! :) Určo ho zkusím!

      Vymazat
  2. Beru všemi deseti každý recept na zdravější cukroví :) takže tohle určitě vyzkouším :))

    OdpovědětVymazat