WWW.MOJETELOMOJEVOLBA.CZ

středa 11. září 2013

Recenze: Matcha Tea

Matcha Tea je jedním ze sponzorů naší velké soutěže Proměna s JiMi. Musím se přiznat, že sama jsem ještě čaj Matcha neochutnala, nebyla příležitost.  Když jsem se však z jejich Facebookových stránek dozvěděla, že budou pořádat ochutnávku blízko mého bydliště, neváhala jsem ani na chvilku a vytáhla na "výlet" celou rodinku.

Ochutnávka probíhala v obchodě se zdravou výživou, což byl určitě skvělý nápad - spojit příjemné s užitečným☺ U ochutnávacího stolku nás přivítala usměvavá paní a hned začala povídat o čaji Matcha. Čaj Matcha obsahuje obrovské množství antioxidantů, má schopnost optimalizovat váhu, snižuje cholesterol a cukr v krvi a také má pozitivní vliv na paměť a soustředění. To je jen něco málo z jeho pozitivních účinků. Překvapilo mě, že tento čaj má více jak pět tisíc let starou historii. Matcha je 100% zelený čaj původem z Japonska, který je rozemletý na jemný prášek. Při jeho výrobě nedochází k fermentaci, nepřidávají se žádná barviva, přísady ani konzervační látky. A co Vás asi bude hodně zajímat - Matcha čaj podporuje schopnost Vašeho těla spalovat jídlo 4x rychleji než za normálního stavu. 
Přiznám se, že pozitivní účinky zeleného čaje mi byly známy, ale ne úplně všechny, až mě to samotnou příjemně překvapilo. A navíc, čím si mě tento čaj také získal, bylo to, že je čistě přírodní a má také Bio známku. Samá pozitiva, že? 
Ale samozřejmě, že hodně důležité je, jak čaj chutná. Když jsme si tedy vyslechli všechna ta pozitiva, rozhodli jsme se ochutnat. Paní nám každému nalila do plastového kelímku trošku čaje a čekala. Já sama jsem zvyklá pít zelený čaj, takže jsem byla vcelku připravená na vše. Manžel a mamka, která s námi také byla, moc zvyklý nejsou, takže mě zajímala i jejich reakce. Mně samotné čaj moc chutnal. Bez jakéhokoliv dochucování chutnal výborně. Jeho chuť je taková jemná, vůbec ne trpká jak by možná někdo očekával. Manželovi kupodivu chutnal taky a sám hned řekl, že si koupíme celé balení domů. Mamka ta si musela trošku ochutit sirupem, který tam byl připravený, ale taky si nestěžovala. 
Matcha Tea chystají ochutnávky po celé republice, takže stačí jen sledovat jejich Facebookové stránky a dozvíte se, kdy a kde bude ochutnávka probíhat. 


A jak se čaj Matcha připravuje? 
Čaj Matcha je balen po 2 g v malých sáčcích, které jednoduše vysypete buď do šejkru ( pokud budete připravovat studený čaj ) nebo do hrnečku, zalijete horkou nebo studenou vodou a pořádně rozmícháte. Pokud nalijete do šejkru, tak pořádně protřepejte ( pokud nemáte šejkr, tak můžete samozřejmě použít třeba i obyčejnou láhev ). Pokud chcete teplý čaj, tak doporučuji malým šlehačem hezky rozšlehat. Samozřejmě, že si můžete čaj ještě dochutit - např. limetkovou šťávou, ovocným sirupem, medem, mlékem, atd. 



Můj názor: Mně osobně se hodně líbí to, že to není klasický bylinkový čaj, kde musíte nasypat bylinky a přecedit a pak teprve pít. Příprava čaje Matcha je velice pohodlná a snadná. A chutná opravdu výborně. Navíc, všechny ty pozitivní účinky, co víc si přát. ☺ Já mám jasno a vím, že když budu pít čaj Matcha, tak dávám svému tělu to nejlepší. ☺ 

Web: www.matchatea.cz
Facebook: www.facebook.com/MatchaTea.cz

Pro své zákazníky nyní Matcha Tea připravili akci: 
2 balení čaje Matcha ( celkem 60 ks ), šejkr Matcha Tea a poštovné zdarma - to vše za úžasných 640 Kč!!! Objednávat můžete zde




Video Prezentace