pátek 16. srpna 2013

Cuketové bramboráčky

Ingredience:
1 cuketa, 1 vejce, cca 4 lžíce celozrnné mouky, sůl, pepř, majoránka, 4 stroužky česneku

Postup:
Cuketu oloupeme a nastrouháme, přidáme vejce, mouku, rozmačkaný česnek a koření a vše promícháme a necháme asi 10 minut odstát. Pak smažíme z obou stran na pánvi.

Moje zkušenost:
Měla jsem je poprvé a popravdě jsem se trošku bála. Bramboráčky miluju a rozdíl mezi bramborovými a cuketovými snad žádný není. Chutnají výborně. Množství berte s rezervou, já to dělám od oka a dávám hodně česneku, protože ho prostě miluju ☺.


3 komentáře:

  1. Výborné :) ! Také jsem se toho bála, ale rozdíl tam snad není opravdu žádný, leda ten že cuketa je logicky trochu sladší, ale ten česnek to dochutí a není znát rozdíl.Super recept :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jsou skvělé, mamka je taky dělá. :)

    OdpovědětVymazat
  3. My děláme půl na půl - brambory/ cuketa. Ale určitě někdy zkusím i samotné :)

    OdpovědětVymazat