WWW.MOJETELOMOJEVOLBA.CZ

středa 5. června 2013

Zkouška č.2 - kuskus

Jak jsem Vám už včera prozradila, dnes jsem poprvé zkoušela další zdravou potravinu - kuskus. Musím se přiznat, že jsem nepociťovala žádnou potřebu ochutnat ho. Upřímně, ne pohled nevypadá až tak vábně☺. Ale jelikož je při zdravém životním stylu a i hubnutí hodně doporučován a jelikož taky už pomalu docházejí nápady, co pořád vymýšlet k obědu, rozhodla jsem se, že zkusím a uvidím. Jedna lžička kuskusu mě přece nezabije - aspoň doufám☺. Taky Nikča z blogu Moje Tělo mě svou výzvou tak trošku "donutila" do toho jít. 

Když jsem to oznámila rodině, že dnes zkusím kuskus, tak reakce byly: "Fuj, to bych v životě nesnědla." Manžel reagoval slovy:"Tak si to užijte, já se najím v práci." ( slíbila jsem mu ho k večeři ☺). Když jsem se jich zeptala, jestli ho někdy jedli, odpověď zněla: ne nikdy. Když jsem něco nikdy nezkusila, proč to odsuzovat? Pokud ho zkusím a nebude mi chutnat, tak pak ok, pochopím. Ale takhle? Každopádně jsem se nenechala odradit a dnes ho udělala k obědu. Nechtěla jsem dělat nic extra, prostě jen zkouška, takže jsem udělala jednoduchý recept kuskus s kuřecím masem a zeleninou. 
Překvapila mě velice snadná příprava. Prostě jen zalijete vařící vodou, čekáte 5 minut a můžete podávat. Rozhodně velké plus pro dny, kdy nemáte moc času. 
A pak přišla první ochutnávka☺. Musím říct, že chuť určitě nebyla špatná, ale že bych si z toho sedla na pr... zadek, to také ne☺. Chutná to asi jako něco mezi rýží a drobením do polívky. Svou porci jsem snědla, sytá jsem byla. A co mě hodně překvapilo, prcek se tím cpal - on je dost vybíravý a jen tak něco mu nelahodí☺. Kuskus byl sice všude ( je sypký ), ale chutnal a to je hlavní☺. 
Určitě ho zařadím na svůj jídelníček. Nebudu ho jíst každý den, ale občas se na mém stole jistě objeví☺. A příště už sis ním trošku pohraju a zkusím nějaký jiný recept.