WWW.MOJETELOMOJEVOLBA.CZ

středa 22. května 2013

3. díl seriálu Boříme mýty - Hubnoucí zázraky

1. Zázračné tabletky na hubnutí 

Lipoxal Xtreme - v příbalovém letáku se píše, že stimuluje metabolismus tuků a má antioxidační účinky. Mnoho lidí očekává, že pouhým polykáním těchto pilulek budou hubnout. Opak je ale pravdou. NEEXISTUJE žádná tabletka, jejímž užíváním byste hubli při válení se na gauči. Všechny tyto pilulky, co vidíte v reklamách nebo co Vám někdo nabízí nejsou zrovna levná záležitost a ve většině případů nemají žádný efekt. Ti, co při cvičení a změně jídelníčku brali tyto pilulky, tak samozřejmě nějaké výsledky zaznamenali. Otázkou však zůstává, zda těch výsledků nebylo dosaženo cvičením a správným jídelníčkem a ne zázračnými pilulkami...

Závěr: Nevěřte žádným úžasným bobulkám. Bez pohybu a správného jídelníčku výsledky neuvidíte. A pokud už tedy pohyb a jídelníček dodržujete, pak zázračné pilule nepotřebujete.



Recenze zákazníků ( zdroj: Heureka ): 
Po 3 týdnech užívání jsem nezaznamenala žádné změny v úbytku váhy.

Nic moc.

Bohužel jsem při užívání trpěla bolestí hlavy trvající nepřetržitě 5 dní, tablety jsem vysadila a bolest zmizela.

Při zakoupení jsem samozřejmě nečekala zázraky, ale chtěla jsem, aby mi aspoň snížil chutě na sladké nebo abych měla déle pocit sytosti. Bohužel chutě byly stejné, takže prášky byly absolutně k ničemu.

2. Zázračné boty na hubnutí

Boty Reebok EasyTone - výzkum prokázal, že při nošení bot EasyTone zapojujete lýtka a čtyřhlavý sval stehenní více než s klasickými sportovními botami. Nepodporují však ani vyšší spalování , ani větší spotřebování energie při chůzi. I přes skutečnost, že jejich hubnoucí efekt nebyl potvrzen, jsou stále tyto boty velice oblíbené díky jejich lehkosti, kvalitě materiálu, pohodlí a stabilitě. Velkou výhodou je i jejich vysoká životnost a odolnost.

Závěr: Boty EasyTone Vám sice zázračné hubnutí nabídnout nemohou, avšak pohodlnou chůzi a zdravý postoj ano.

Recenze zákazníků ( zdroj: Pro ženy.cz ):
Za rok jsem nezpozorovala vůbec ale vůbec nic. Jen to, že mě tolik nebolely nohy.

Je to totální blbost, kupovala jsem si je před půl rokem k procházkám s kočárkem a akorát mě z toho bolely záda a nic jsem nezhubla.

Nekupovala jsem si ty boty proto, abych zhubla, ale když jsem si je obula zjistila jsem, že jsem nikdy na noze neměla tak pohodlnou a měkkou botu. A to, že díky nim dělám něco pro mé zdraví ( chodím hodně pěšky ) je jen plus.

3. Zázračné koktejly na hubnutí

Ultra Fit and Slim Celius - redukční koktejly jsou v podstatě náhražkou běžné tuhé stravy. Jejich základem je především sušené mléko a bílkoviny. Spousta důležitých látek zde však chybí a naopak, spousta nebezpečných látek zde je. Dá se tedy s koktejlem zhubnout? Ano, je to možné, protože koktejlem nahradíte běžné jídlo a tedy snížíte i kalorický příjem. Avšak otázkou zůstává na jak dlouho? Přijde chvíle, kdy se Vaše zázračné hubnutí zastaví - koktejl Vám svaly nevytvoří nebo se může stát, že Vaše tělo díky nedostatku potřebných látek najede na úsporný režim. Přijde chvíle, kdy po skončení užívání koktejlu jednoduše dojde k jojo efektu. Přijde chvíle, kdy se objeví zdravotní problémy - ať už z nedostatku důležitých živin, které koktejl neobsahuje, nebo z dlouhodobého užívání koktejlu ( např. problémy se zažíváním, civilizační choroby, problémy s játry ). Takto bychom mohli pokračovat... Nebezpečí je spousta a nezbývá než si položit otázkou: Stojí mi to za to?

Závěr: Koktejl rozhodně není tou správnou cestou. Jednak nevíte, co vše obsahuje a také to není dlouhodobé řešení.


Recenze zákazníků ( zdroj: Heuréka.cz ):
Před koupením produktu si nejprve přečtěte složení - slabá syrovátka a sojový izolát jako nejlevnější a nejškodlivější proteinový prášek, k tomu glukoza, aby Vám zvýšila glykemický index a stejně Vaše hubnutí zabije.

Vůbec nezasytí.

Vadí mi chuť a vůně nápoje.




4. Zázračné náplasti na hubnutí 

Náplasti by měly zabraňovat vstřebávání tuků, cukru a škrobů a pomáhat tlumit přehnaný apetit. Také by měly pomáhat snižovat tuky a jedy v těle napnutím kůže. Promiňte, ale myslím, že není třeba víc psát, přijde mi to vážně absurdní... 

Závěr: Pokud opravdu chcete, aby náplasti fungovaly, je třeba dodržet následující postup: Opatrně vyjměte náplast a nalepte si ji na svá ústa. Nechte tak celý den a sami uvidíte, jak kila půjdou dolů...

Recenze zákazníků ( Zdroj: Omlazení.cz ): 
Já jsem vyzkoušela tolik hubnoucích náplastí ( levnější, dražší ), a až zdravá strava a pravidelnost mi pomohla. 

Zkoušela jsem, ale nezpozorovala jsem žádnou změnu. Budu asi muset začít cvičit nebo tak něco. 


5. Zázračné stroje na hubnutí 

Vibrační plošina - stačí pouze 10 minut stání na plošině a Vy hubnete! Zázrak? Nebo podfuk? V tomto případě podfuk. Logicky uvažující člověk nemůže očekávat, že pouhých deset minut a pouhé stání Vás zbaví Vašich přebytečných kil. Věřte, že nezbaví. Pokud na vibrační plošině budete i cvičit a ne jen stát, pak se výsledky mohou dostavit. Otázkou je, jestli by se tyto výsledky nedostavily také, i kdybyste to samé cvičili bez vibrační plošiny...

Závěr: Já sama s vibrační plošinou zkušenosti mám. Cvičila jsem na ní 30 minut 4x týdně, výsledky nějaké byly, ale žádné zázraky, jak výrobci slibují. Ale zase na druhou stranu třeba říct, že to určitě pomáhá na celulitidu. 

Recenze zákazníků ( Zdroj: Arome.cz ):
Chodila jsem asi 3 měsíce. Úbytek na váze nic, ale zpevnila se mi postava. 

Kolegyně z kanclu ji má rok a přesto přibrala a teď je 3. měsíc na dietě. Kdyby to bylo tak účinné, netrápila by se hlady a jen si stoupla na plošinu. 




Co z toho plyne? Nevěřte. Nenechte se zlákat. Reklamní slogany, upravené fotky, psychologické řeči, to vše je mocná zbraň obchodníků. Zachovejte si však zdravý rozum a přemýšlejte. Pokud by vážně nějaký takový zázrak existoval, dávno by ho všichni užívali a všichni bychom byli štíhlí jako laňky☺.